Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Διαχείριση κρουσμάτων Covid-19 στις σχολικές μονάδες

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Με δεδομένη την επιδημιολογική εικόνα στην Πιερία και την εμφάνιση κρουσμάτων Covid-19 στο σχολείο μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις ενέργειες που χρειάζεται να προβαίνουμε για την προστασία των παιδιών και των οικείων μας.

Το νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών στο σχολικό περιβάλλον περιγράφεται στο ΦΕΚ Β' 4187_10-9-2021 και επιπρόσθετες πληροφορίες (με μορφή ερωτο-απαντήσεων) είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας. Οι συγκεκριμένες πληροφορίες είναι αρκετά αναλυτικές – κατατοπιστικές και καλύπτουν ευρύ πεδίο περιπτώσεων (κρούσματα, «στενές επαφές», ελέγχους, συγκατοίκηση με κρούσμα, ύποπτα συμπτώματα, κλπ.)

Όσον αφορά τις περιπτώσεις των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των «στενών επαφών», αναφέρονται συνοπτικά τα εξής:

  1. ΌΛΟΙ οι μαθητές που θεωρούνται στενές επαφές θα πρέπει να προβαίνουν στη διενέργεια 2 rapid test τις ημέρες 0 έως 1 και την 7η ημέρα. Θα δίνεται σχετική βεβαίωση ότι αποτελούν στενές επαφές κρούσματος, από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας, για χρήση στη δημόσια δομή υγείας.
  2. Οι μαθητές/τριες που θεωρούνται στενές επαφές (σύμφωνα με το ΦΕΚ 4187/10-9-2021) θα υποβάλλονται στον τακτικό τους αυτοδιαγνωστικό έλεγχο (self tests) τις ημέρες 3 και 5.
  3. Οι μαθητές/τριες που κάθονται δίπλα, εμπρός και πίσω από το κρούσμα ("σταυρός") επιπλέον των δύο ανωτέρω rapid test και των δύο self test για την προσέλευση στο σχολείο, θα πρέπει την εβδομάδα εκείνη να κάνουν τρία (3) επιπλέον self tests, τα οποία θα τους προμηθεύσει το σχολείο.
  4. Οι μαθητές & οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί που θεωρούνται στενές επαφές θα επανέρχονται στη σχολική μονάδα με την επίδειξη αρνητικού rapid test (την ημέρα 0-1) και θα ακολουθεί η αυξημένη δειγματοληψία σύμφωνα με τα οριζόμενα στο σχετικό ΦΕΚ.

Για την εποπτική εικόνα των παραπάνω ελέγχων ακολουθεί ο συνημμένος πίνακας.

Σε κάθε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος είναι απαραίτητο να ενημερώνεται η σχολική μονάδα, προκειμένου να ξεκινήσει να εφαρμόζεται η παραπάνω διαδικασία στις «στενές επαφές».

Η διασφάλιση της υγείας των παιδιών αποτελεί ευθύνη κάθε γονέα και προσβλέπουμε στην συνδρομή όλων μας για το σκοπό αυτό.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Πότε βάζουμε κόμμα

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Δικατάληκτα επίθετα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δασκάλας του ΣΤ`1 Πεδεκίδου Ευμορφύλη προς τους μαθητές της

Επιρρήματα

Πώς να κάνω καλύτερα γράμματα