Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Καθαριότητα Σχολικών Χώρων

Αγαπητοί Γονείς και Κηδεμόνες,

Θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για το θέμα της καθαριότητας των σχολικών χώρων που έχει προκύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Από την αρχή του σχολικού έτους στο σχολείο μας είναι τοποθετημένες 2 καθαρίστριες μερικής απασχόλησης (5 ώρες η κάθε μία), οι οποίες πριν 3 περίπου εβδομάδες διαγνώστηκαν ότι είναι θετικές στον κορωνοϊό COVID-19. Μετά από τηλεφωνικές επικοινωνίες τόσο της Διεύθυνσης του Σχολείου όσο και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, διατέθηκε εκ περιτροπής άτομο από το Δήμο Κατερίνης ως προσωρινή λύση για τη μερική κάλυψη των αναγκών. Σε αυτό το χρονικό διάστημα, το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου βοήθησε στον καθαρισμό των αιθουσών και των κοινόχρηστων χώρων και κρίνουμε σκόπιμο να τους ευχαριστήσουμε για αυτήν τους την προσπάθεια.

Δυστυχώς το σαββατοκύριακο διαπιστώθηκε ότι η υγεία μιας εκ των καθαριστριών του σχολείου επιδεινώθηκε και δεν διαφαίνεται η πιθανότητα να επιστρέψουν σύντομα στα καθήκοντά τους. Για το λόγο αυτό η Διεύθυνση του σχολείου συγκάλεσε προχθές Σχολικό Συμβούλιο με τη συμμετοχή του Συλλόγου Διδασκόντων, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (Αντιδήμαρχος καθαριότητας, Διευθυντής υπηρεσίας καθαριότητας).

Παρόλου που και το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας έχει επηρεαστεί αρνητικά από την επιδημιολογική εικόνα στην Πιερία, δόθηκε εκ μέρους του Δήμου Κατερίνης η υπόσχεση ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα διατεθεί σε μόνιμη βάση μια καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης (8 ώρες), μέχρι να επιστρέψουν οι καθαρίστριες του σχολείου. 

Είναι κατανοητό ότι δεν είναι δυνατό όλοι οι χώροι του σχολείου να είναι ταυτόχρονα καθαροί, ειδικά όσο πλησιάζει ο χειμώνας. Προκειμένου, όμως, να διασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές υγειονομικές συνθήκες για τα παιδιά μας, θα θέλαμε τη βοήθειά σας, να συμβουλέψουμε τα παιδιά μας να διατηρούν τον ατομικό τους χώρο καθαρό, στο βαθμό που είναι αυτό εφικτό. 

Είναι αυτονόητο ότι δεν είναι αποτελεσματικό μέτρο, αλλά λύση ανάγκης. Ωστόσο αν η κίνηση γίνει συλλογικά μπορεί να έχει σημαντικό θετικό αποτέλεσμα, η οποία παράλληλα θα καλλιεργήσει και τη δεξιότητα της εθελοντικής συμμετοχής.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Πότε βάζουμε κόμμα

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Δικατάληκτα επίθετα

Επιρρήματα

Κλασματικές μονάδες - Σύγκριση κλασμάτων

Πρόσκληση σε Αποκριάτικο Πάρτυ