Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Νέος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" για μαθητές Β’, Γ’, ́Δ’, Ε’, ΣΤ́ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (update)

update  - Οριστικοποίηση ημερομηνίας και τρόπου διεξαγωγής του διαγωνισμού


Σας  γνωστοποιούμε  ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ διοργανώνει νέο πρωτότυπο  Διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων

 

«ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ» για μαθητές  Β΄-Γ’-Δ΄-Ε’- ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & Α’ -Β΄-Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Ημ. Διεξαγωγής Σάββατο 3 Απριλίου  2021

Εξ αποστάσεως ηλεκτρονικά

Δηλώστε συμμετοχή στο  κέντρο του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ της Ε.Μ.Ε Κ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


Για περισσότερες πληροφορίες :http://www.emethes.gr

                                                                          http://www.hms.gr/pythagoras/index.html

 

  

Hellenic Mathematical Society

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Διεύθυνση: Προξένου Κορομηλά 51

Τ.Κ. 54622 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 285377 Fax: 2310 285377

e-mail: emethes@otenet.gr

--------------------------------------------------

Νέος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων "ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ" για μαθητές Β’, Γ’, ́Δ’, Ε’, ΣΤ́ από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. - 


Νέος διαγωνισμός μαθηματικών ικανοτήτων ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ Β’, Γ’, ́Δ’, Ε’, ΣΤ́ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ & Α’, Β’, Γ’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 

Ημερομηνία διεξαγωγής : Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

∆ήλωση συμμετοχής από 30 Νοεμβρίου 2020  

Τα τελευταία 80 χρόνια τους μεγαλύτερους και εγκυρότερους διαγωνισμούς για τα Μαθηματικά στην Ελλάδα, διεξάγει η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ). Μέχρι τώρα, το κοινό τους ήταν οι μαθητές που διακρίνονται στα Μαθηματικά του Γυμνασίου και του Λυκείου (διαγωνισμοί Θαλής, Ευκλείδης, Αρχιμήδης) ή που βλέπουν τα Μαθηματικά και σαν παιχνίδι (διαγωνισμός Δημοτικού) με στόχο να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές τη μαθηματική σκέψη σε ευχάριστα και έξυπνα προβλήματα. Η ΕΜΕ αποφάσισε, με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της, τη δημιουργία ενός νέου διαγωνισμού με το όνομα ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ. 

Οι στόχοι του νέου διαγωνισμού είναι: 

• Να αναπτύξουν οι μαθητές την κριτική τους ικανότητα και σκέψη. 

• Να αναγνωρίσουν οι μαθητές τη σημασία των Μαθηματικών στην καθημερινή πραγματικότητα. 

Ο διαγωνισμός αυτός δεν θα ελέγχει τη σχολική επίδοση και τις γνώσεις των μαθητών αλλά, την ικανότητα να σκέφτονται με εφόδιο τη Μαθηματική γνώση. Από την ανάλυση των απαντήσεων και τις επεξηγήσεις που θα δοθούν, ο μαθητής, θα αντιληφθεί όχι τόσο τι λάθος έκανε αλλά, γιατί το έκανε και πώς μπορεί να αναπτύξει τις μαθηματικές ικανότητές του στο μέλλον. Θα υπάρχουν 6 ομάδες θεμάτων, η 1η ομάδα θα καλύπτει τη Β΄ τάξη του Δημοτικού, η δεύτερη ομάδα θα καλύπτει τη Γ΄ και Δ΄ τάξη του Δημοτικού, η 3η ομάδα θα καλύπτει την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη του Δημοτικού, η 4η , η 5η και η 6η ομάδα θα καλύπτουν τις 3 τάξεις του Γυμνασίου. Κάθε διαγωνιζόμενος καλείται να απαντήσει σε 25 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής κλιμακούμενης δυσκολίας. 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές στη νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα. Τα θέματα θα επιλέγονται από την επιτροπή διαγωνισμών της ΕΜΕ, η οποία έχει πολυετή πείρα σε θεματοδότηση μαθηματικών διαγωνισμών και θα είναι επικεντρωμένα στην Ελληνική Εκπαιδευτική πραγματικότητα.

Ο διαγωνισμός κατά τη δεύτερη χρονιά εφαρμογής του θα περιλαμβάνει ως εξεταστικά κέντρα επιλεγμένα σχολεία και εκπαιδευτικούς φορείς σε όλη την επικράτεια. Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι δωρεάν για όλους τους μαθητές που είναι συνδρομητές στη νέα ειδική έκδοση της ΕΜΕ με τίτλο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ και αποτελεί μία επιπλέον προσφορά της ΕΜΕ στην Ελληνική μαθηματική εκπαιδευτική κοινότητα. 

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στην ιστοσελίδα της ΕΜΕ: http://www.hms.gr/pythagoras/index.html (όπως, Tι είναι ο διαγωνισμός, Eνδεικτικά θέματα, Eγχειρίδιο του Εκπαιδευτικού, Εξεταστικά κέντρα, Θέματα οργάνωσης του διαγωνισμού, κ.ά) . 


Θέματα Μαθηματικών Διαγωνισμών - http://www.e-maths.gr/page-51.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Πότε βάζουμε κόμμα

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Δικατάληκτα επίθετα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δασκάλας του ΣΤ`1 Πεδεκίδου Ευμορφύλη προς τους μαθητές της

Επιρρήματα

Πώς να κάνω καλύτερα γράμματα