Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Εκδρομή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων στον Βόλο

Την Κυριακή 06/05/2018 ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων πραγματοποιεί ημερήσια εκδρομή στην πόλη του Βόλου. Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν, θα πρέπει να το δηλώσουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 2/05/2018 στην διευθύντρια του σχολείου μας.

Κόστος εκδρομής 8 ευρώ ανά άτομο. 

ΥΓ: Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Ένα από τα πιο δραστήρια λιμάνια της χώρας, αλλά και σύγχρονο αστικό κέντρο με ενδιαφέροντα αξιοθέατα, ποιότητα ζωής και ορμητήριο για άλλες αποδράσεις, ο Βόλος αποτελεί ιδανικό ανοιξιάτικο προορισμό.

Ο Βόλος είναι το πιο σημαντικό εμπορικό και βιομηχανικό κέντρο της Μαγνησίας και της Θεσσαλίας γενικότερα και το τρίτο σε μέγεθος εμπορικό λιμάνι της Ελλάδος. Βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση, στο κέντρο της Ελλάδας και σε ίση σχεδόν απόσταση από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια πόλη ζωηρή, με σημαντική τουριστική υποδομή, ενδιαφέροντα αξιοθέατα και αποτελεί ορμητήριο εντυπωσιακών αποδράσεων.


Το λιμάνι του Βόλου καταλαμβάνει ένα θαλάσσιο μέτωπο μήκους 6 χιλιομέτρων, με το κυρίως εμπορικό τμήμα του να αναπτύσσεται στις παρυφές της πόλης και το υπόλοιπο, στο κέντρο της, εξυπηρετώντας τα επιβατικά και οχηματαγωγά σκάφη που συνδέουν το Βόλο με τις Βόρειες Σποράδες, τη Μυτιλήνη, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τη Χαλκιδική και άλλα λιμάνια, αλλά και τα σκάφη αναψυχής και τις ψαρόβαρκες. Οι βόλτες στην πεζοδρομημένη παραλία με τις καφετέριες και τα τσιπουράδικα, είναι φυσικά «must», τόσο για τον επισκέπτη, όσο και για τους κατοίκους του Βόλου.


Μερικά από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα του Βόλου, είναι η αγορά και η παλαιά πόλη με τα νεοκλασικά της κτήρια και το κάστρο του Βόλου που χτίστηκε στα μέσα του 6ου μ.Χ. αιώνα. Στα ανατολικά της πόλης του Βόλου, βρίσκεται ο λόφος της Γορίτσας, ένα φυσικό μικρό ύψωμα περίπου 200μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, που στην κορυφή του βρίσκεται η εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής. Από τη θέση αυτή η θέα είναι πανοραμική προς την πόλη και το λιμάνι του Βόλου. Στο Βόλο υπάρχουν επίσης εντομολογικό, αρχαιολογικό και τυπογραφικό μουσείο, αλλά και μουσείο βιομηχανικής ιστορίας.
ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Πότε βάζουμε κόμμα

Δικατάληκτα επίθετα

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δασκάλας του ΣΤ`1 Πεδεκίδου Ευμορφύλη προς τους μαθητές της

Πρόσκληση γιορτή λήξης σχολικού έτους

Επιρρήματα