Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

"Η νέα σύγχρονη προσέγγιση στη μελέτη των παιδιών " Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

Μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου και 14ου Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης γίνεται πράξη μ' ένα θέμα που αφορά πολλούς γονείς και είναι αυτό της μελέτης των παιδιών.
Η συζήτηση - συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 11:00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, με εισηγήτρια την συντοπίτισσά μας Κλινική Γλωσσολόγο Εβίτα Ζιούδρου.



Η οργάνωση μελέτης αναγνωρίζεται σήμερα ότι είναι η βασικότερη προαπαιτούμενη συνθήκη προκειμένου να ευδοκιμήσει κάθε μαθησιακή προσπάθεια.

H έννοια της οργάνωσης μελέτης περιλαμβάνει αφενός τη σωστή διαχείριση και οριοθέτηση του τόπου του τρόπου του χρόνου μελέτης και αφετέρου αναφέρεται στην ενίσχυση των δεξιοτήτων του μαθητή, στην ανακάλυψη του εαυτού, στην απόκτηση αυτοπεποίθησης, κινήτρων, αυτενέργειας και άλλων παρόμοιων δεξιοτήτων.

Σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της μελέτης κατέχει η αναγνώριση του προσωπικού Μαθησιακού Προφίλ του μαθητή προκειμένου αυτός να υποστηριχθεί με τα απαραίτητα αισθητηριακά μέσα (Οπτικά- Αναγνωστικά/ Γραπτά- Ακουστικά Κιναισθητικά/Απτικά-Πολύ αισθητηριακά) για την απόκτηση νέων πληροφοριών με τον τρόπο που του ταιριάζει καλύτερα.

Η οργάνωση μελέτης ενισχύει την Ενεργή Μάθηση η οποία με τη σειρά της συνδυάζει πολλαπλούς τρόπους αισθητηριακών ερεθισμάτων και οδηγεί στην ανάπτυξη της δημιουργικής μάθησης.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, γονείς οπλιστείτε με υπομονή, θυμηθείτε ότι:

-Αυξάνουμε τις προσδοκίες μας ρεαλιστικά και δίκαια.
-Αξιοποιούμε τα ενδιαφέροντα και τα μαθησιακά στυλ.
-Οργανώνουμε ένα κατάλληλο περιβάλλον για μελέτη, ελαχιστοποιώντας παράγοντες διάσπασης της προσοχής (θορύβους, κινητά,TV, PC κλπ).
-Δημιουργούμε ένα πρόγραμμα μελέτης που βοηθά στη διαχείριση χρόνου.

Παρουσίαση: Εβίτα Ζιούδρου /Κλινική Γλωσσολόγος

1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης
Κυριακή 4 Μαρτίου
Έναρξη: 11:00 π.μ.
Είσοδος ελεύθερη

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Πότε βάζουμε κόμμα

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Δικατάληκτα επίθετα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δασκάλας του ΣΤ`1 Πεδεκίδου Ευμορφύλη προς τους μαθητές της

Κουρτίνες συσκότισης για προβολή προτζέκτορα & ρολόγια τοίχου για όλες τις τάξεις

Πώς να κάνω καλύτερα γράμματα