Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

«Οι μικροί συντάκτες» είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης

  «Οι μικροί συντάκτες» είναι η ηλεκτρονική εφημερίδα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, την επιμέλεια της οποίας έχουν οι τάξεις Δ2΄και ΣΤ1΄, ενώ συμμετέχουν και οι υπόλοιπες τάξεις του σχολείου. Η εφημερίδα μας, που λειτουργεί για πρώτη φορά φέτος, αποτελεί ένα δυναμικό μέσο διαλόγου, μέσα σε ένα ψηφιακό περιβάλλον, το οποίο δίνει την ευκαιρία στους μαθητές να αναδείξουν τις απόψεις τους στην ευρύτερη κοινότητα.
Τα κείμενα της σχολικής εφημερίδας ανήκουν σε ένα ευρύτατο φάσμα κειμενικών ειδών, άρθρα, ρεπορτάζ, δημοσιογραφικές έρευνες, συνεντεύξεις , βιβλιοκριτικές , αφηγήματα, χρονογραφήματα, διαφημίσεις, αγγελίες, προσκλήσεις κτλ. Τα κειμενικά αυτά είδη έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, απαιτούν τη χρήση διαφορετικών υφολογικών στοιχείων και γλωσσικών κωδίκων ενδυναμώνοντας τους μαθητές στην ορθή χρήση της γλώσσας.
Με την οργάνωση της συγγραφής μαθητικής εφημερίδας, οι μαθητές μεταβάλλονται σε μικρούς δημοσιογράφους, κριτικούς τέχνης, ερευνητές, χρονικογράφους, συγγραφείς αφηγηματικών κειμένων. Οι μαθητές , λοιπόν, καλούνται να παράγουν κείμενα μέσα σε πραγματικές συνθήκες επικοινωνίας , απευθυνόμενοι σε προσδιορισμένο αναγνωστικό κοινό και έτσι η παραγωγή γραπτού λόγου δεν είναι άσκηση προσομοίωσης αλλά μια σκόπιμη και αποτελεσματική κοινωνική δραστηριότητα.

      
«Οι μικροί συντάκτες» κυκλοφόρησαν και σε έντυπη μορφή..... Μπορείτε, επιλέγοντας (στην πρώτη σελίδα) από τα περιεχόμενα να πάτε απευθείας με υπερσύνδεση στο άρθρο που επιθυμείτε. Καλή σας ανάγνωση.
πατήστε εδώ e-ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ...
Με εκτίμηση 
Κατερίνα Κωστοπούλου & Ευμορφύλη Πεδεκίδου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Πότε βάζουμε κόμμα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δασκάλας του ΣΤ`1 Πεδεκίδου Ευμορφύλη προς τους μαθητές της

Δικατάληκτα επίθετα

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Βαγγέλης Καρπούζας αποχαιρετάει το 1ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο Κατερίνης