Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης στην Αθήνα (14-16/3/2014)


Με τις καλύτερες εντυπώσεις και τις πιο όμορφες αναμνήσεις επέστρεψαν οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης και οι γονείς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης από τη διδακτική/εκπαιδευτική επίσκεψή τους στην Αθήνα .

Στα πλαίσια των προγραμμάτων εκπαιδευτικών επισκέψεων στη Βουλή των Ελλήνων πραγματοποιήθηκε η τριήμερη εκδρομή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας στην Αθήνα.

Όπως σε όλες τις εκπαιδευτικές επισκέψεις του σχολείου μας, που είναι ιδιαίτερης σημασίας για τους μαθητές, καθώς τους δίνουν τη δυνατότητα να παρευρίσκονται σε τόπους έντονης μορφωτικής αξίας, έτσι πραγματοποιήθηκε και η φετινή επίσκεψη στην Αθήνα.

Το τριήμερο πρόγραμμα περιλάμβανε τόσο εκπαιδευτικές, διδακτικές όσο και πολιτισμικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Με λίγα λόγια το πρόγραμμα των μαθητών «είχε απ’ όλα».

Επίσκεψη στο ελληνικό Κοινοβούλιο, το μεγαλόπρεπο αυτό οικοδόμημα το οποίο κοσμεί το ιστορικό κέντρο της Αθήνας. Οι μαθητές επισκέφθηκαν το κτίριο που αποτελεί την καρδιά της σύγχρονης ελληνικής Δημοκρατίας. Είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Κοινοβουλίου και να ενημερωθούν για την ιστορία του, τον τρόπο λειτουργίας του πολιτεύματος και των θεσμών.


Η επίσκεψη άφησε άριστες εντυπώσεις στους μαθητές. Τους βοήθησε να κατανοήσουν το δημοκρατικό πνεύμα και να εμπεδώσουν τη λειτουργία και την ιστορία του κοινοβουλευτισμού στην πατρίδα μας.

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στα ιστορικά μνημεία μας. Αφού ανηφορίσαμε τη Δ. Αεροπαγίτου, ξεναγηθήκαμε με ενδιαφέρον στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης, καθώς για πολλούς μαθητές ήταν η πρώτη φορά που επισκέπτονταν το χώρο, έμβλημα της πολιτισμικής μας κληρονομιάς. Η ξενάγηση συνεχίστηκε στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης όπου δεσπόζει, ανίκητος στο χρόνο, ο Παρθενώνας. Εν συνεχεία, με σύμμαχο τον θαυμάσιο καιρό, κάτω από τον γαλάζιο αττικό ουρανό, επισκεφθήκαμε το αττικό πάρκο, ζωολογικό κήπο, θαυμάζοντας τα ζώα του πλανήτη μας και παρακολουθώντας την επίδειξη προγράμματος των δελφινιών, την πλατεία Συντάγματος με το Μετρό, το Μοναστηράκι, την Πλάκα, παρακολουθήσαμε την αλλαγή φρουράς των ευζώνων στον Άγνωστο Στρατιώτη, περιήγηση στο ιστορικό κέντρο με επίσκεψη στο εθνικό ιστορικό μουσείο που φιλοξενείται στο μέγαρο της παλαιάς βουλής. Από την εκδρομή μας δεν

θα μπορούσε να λείψει το καλό φαγητό και η διασκέδαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε ταβέρνα στον εθνικό κήπο απέναντι από το Ζάππειο και δίπλα στις στήλες του Ολυμπίου Διός.


Με μεγάλο θαυμασμό παρακολουθήσαμε και τη θεατρική παράσταση «Ο Φιλάργυρος του Μολιέρου» στο Εθνικό κρατικό θέατρο Αθηνών. με σκηνικά που εντυπωσίασαν όλους τους θεατρόφιλους κάθε ηλικίας.

Η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε στο Μοναστηράκι. Η όλη εμπειρία μας άφησε πραγματικά μια γλυκιά γεύση και μια αίσθηση νοσταλγίας για την Αθήνα που τόσο μας άρεσε.

Η συνεργασία μεταξύ των συνοδών-δασκάλων και των γονέων και η βοήθειά τους στην πραγματοποίηση της εκδρομής αποτέλεσε τον σημαντικότερο παράγοντα επιτυχίας της εκδρομής. Ευχαριστούμε το ταξιδιωτικό γραφείο Velonis Tours για την προσφορά της ξενάγησης στο μουσείο της Ακρόπολης και στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης καθώς επίσης και για την συνεχή ξενάγηση καθ’ όλο το 3ήμερο της εκδρομής με ξεναγό-αρχηγό.


Τους γονείς που στάθηκαν αρωγοί και συμπαραστάτες στο έργο μας. Τα πραγματικά συγχαρητήρια ανήκουν στους μαθητές οι οποίοι μας έβγαλαν ασπροπρόσωπους σ’ όλες τις περιστάσεις με τις άριστες, άψογες και υποδειγματικές τους συμπεριφορές.

Ο Διευθυντής
Τσακιρίδης Βασίλης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Πότε βάζουμε κόμμα

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Δικατάληκτα επίθετα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δασκάλας του ΣΤ`1 Πεδεκίδου Ευμορφύλη προς τους μαθητές της

Επιρρήματα

Πώς να κάνω καλύτερα γράμματα