Αγαπητοί γονείς,

Σας καλωσορίζουμε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου &Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης. Η ιστοσελίδα αυτή αποβλέπει στην άμεση ενημέρωσή σας, γιατί πιστεύουμε πως ο ενημερωμένος γονέας είναι πιο χρήσιμος και πιο ενεργός στην σχολική κοινότητα. Θα χαρούμε να μας βοηθήσετε στην προσπάθειά μας αυτή στέλνοντάς μας παρατηρήσεις, σχόλια, κείμενα, άρθρα, links στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση:1odimotikokaterinis@gmail.com. Ελπίζουμε να γίνει αφορμή για μεγαλύτερη συνεργασία και περισσότερη συμμετοχή όλων των γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας.

Πρόσκληση συμμετοχής των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας στην 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία



Για άλλη μια χρονιά η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας ταυτόχρονα με δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα συμμετέχει στην 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία και καλεί εκπαιδευτικούς και μαθητές των σχολικών μονάδων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας να συμμετάσχουν μαζικά και συλλογικά σε αυτή.
Την Κυριακή 13/05/2018 και ώρα 11:15 αναχωρούμε από την Πλατεία Ελευθερίας και κατευθυνόμαστε στην Παραλία Κατερίνης. Μόνο με δυναμική, μαζική συμμετοχή μικρών και μεγάλων, μπορούμε να στείλουμε ηχηρό μήνυμα, πόσο μάλλον αν συμμετέχοντες είναι ομάδες που θα εκπροσωπούν σχολεία της πόλης και ευρύτερα του νομού.

Η προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στο ποδήλατο στον αστικό και υπεραστικό ιστό κρίνεται πλέον επιτακτική. Η προτεραιότητα αυτή δεν μπορεί να δοθεί, παρά με άμεσες παρεμβάσεις τόσο των τοπικών αρχών όσο και τον πολιτών.
Φέτος τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) απασχολούν και προβληματίζουν όλους τους συμμετέχοντες στην πανελλαδική ποδηλατοπορεία συλλόγους. Τα ΣΒΑΚ είναι στρατηγικά σχέδια που επικεντρώνονται στον άνθρωπο και στοχεύουν στη βελτίωση της προσβασιμότητας και της ποιότητας ζωής. Όσο μένουν ανεκμετάλλευτα ή "παγωμένα" ως προς την υλοποίηση και εφαρμογή τους, στο ποδήλατο δε θα δοθεί προτεραιότητα και οι ποδηλάτες δε θα αποκτήσουν το χώρο που δικαιωματικά τους ανήκει στην πόλη.

Στην ποδηλατοπορεία συμμετέχει ο καθένας με δική του ευθύνη. Η διαδρομή και ο ρυθμός ενδείκνυνται για όλες τις ηλικίες. Παρακαλούμε όπως ελέγξετε τα ποδήλατά σας, και προμηθευτείτε έγκαιρα νερό, καπέλο, αντιηλιακό. Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή μας να παρευρεθείτε στην εκδήλωση. Η συνεχής συνεργασία μας με τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του νομού, η μακρόχρονη υλοποίηση του προγράμματος ποδηλατικής παιδείας στα σχολεία της Πιερίας μέσω της Ποδηλατικής Από-Δρασης, μας δίνει μεγαλύτερη ώθηση προς την υλοποίηση πιο συντονισμένων βημάτων στην παιδεία.

Όσα σχολεία ενδιαφέρονται, μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 6908784288 (Δήμητρα Γκόλια) ή 6981528995 (Μαρία Χαραλαμπίδου), είτε στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση podilatikiapodrasi@gmail.com .
Παράλληλα παρακαλούμε, όπως κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή σε όλα τα σχολεία της Πιερίας, ώστε να ενημερωθούν οι σύλλογοι διδασκόντων.

Στην παρούσα επιστολή επισυνάπτουμε και την αφίσα της ημερίδας.

Για την Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας,

το Διοικητικό Συμβούλιο

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δεκαδικό ανάπτυγμα ενός αριθμού

Άμεσο και Έμμεσο Αντικείμενο

Εμπρόθετοι προσδιορισμοί

Πότε βάζουμε κόμμα

Ρήμα, Υποκείμενο, Κατηγορούμενο, Αντικείμενο

Δικατάληκτα επίθετα

Αποχαιρετιστήριο μήνυμα της δασκάλας του ΣΤ`1 Πεδεκίδου Ευμορφύλη προς τους μαθητές της

Επιρρήματα

Πρόσκληση γιορτή λήξης σχολικού έτους